Pijnbestrijding bij artrose klachten

Posted by

artroseAls je last hebt van artrose dan wil je er natuurlijk alles aan doen om zo snel mogelijk van je klachten af te komen. Het is namelijk zo dat artrose voor veel pijnlijke klachten kan zorgen. Het is van belang om te vermelden dat het op dit moment helaas niet mogelijk is om een genezende behandeling te ondergaan voor artrose.

Wel is het mogelijk om door middel van de juiste aanpassingen in je levensstijl en medicatie de klachten te verminderen. Hieronder zijn de belangrijkste medicatie vormen van dit moment terug te vinden voor het verminderen van pijnklachten bij artrose.

  • Acetaminofen – van acetaminofen is aangetoond dat het kan helpen bij het bestrijden van de pijn van artrose.
  • Pijnstillers – pijnstillers zoals ibuprofen en paracetamol kunnen ook genomen worden om de klachten te verminderen.

Mocht je geen medicatie willen nemen of krijg je deze niet mee van de huisarts dan is het mogelijk om de juiste veranderingen in je levensstijl door te voeren. Zo is het goed om wat vaker te sporten. Door te sporten blijven de gewrichten warm en in beweging, dit kan ervoor zorgen dat de pijn aanzienlijk zal afnemen. Ook kun je een afspraak maken met een ergotherapeut. Deze persoon kan je laten zien wat de beste aanpassingen zijn die je kunt doorvoeren in jouw dagelijks leven. Dit maakt het mogelijk om een normaal leven te leiden ondanks het feit dat je last hebt van artrose gerelateerde klachten. Meer over de vrij van pijn artrose behandeling is te lezen op de website.

Dit artikel bevat geen medisch advies.