Wanneer is acupunctuur interessant?

Posted by

Denk aan acupunctuur en wat komt er in je op? Voor veel mensen is het niet het meest interessant onderwerp, soms is er zelfs wat scepsis. Maar geloof het of niet, er zijn een aantal zeer interessante dingen aan de hand met acupunctuur. In dit bericht zullen we een paar van die dingen onderzoeken en u laten zien waarom acupunctuur Japans een tweede blik waard zou kunnen zijn. Lees snel verder in dit artikel.

Doen acupunctuurnaalden pijn?

Een van de meest voorkomende vragen die mensen hebben over acupunctuur is of de naalden pijn doen. Het korte antwoord is dat, in de meeste gevallen, acupunctuurnaalden niet pijnlijk zijn. Echter, iedereen ervaart pijn anders, dus het is mogelijk voor sommige mensen om een lichte prik te voelen wanneer de naald wordt ingebracht.

Over het algemeen is de sensatie meer als een tintelend of verdoofd gevoel dan als echte pijn. Als de naald eenmaal op zijn plaats zit, zou u helemaal niets meer moeten voelen. Als u pijn begint te voelen tijdens uw behandeling, vertel dit dan zeker aan uw acupuncturist zodat hij de naald dienovereenkomstig kan aanpassen.

Wat kost een behandeling met acupunctuur?

Acupunctuur is een populaire behandeling voor pijnverlichting, maar wat kost het eigenlijk? Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder de ernst van de te behandelen klachten, het aantal benodigde sessies en de locatie van de acupunctuurkliniek. Over het algemeen zal een enkele sessie van acupunctuur tussen de €50 en €100 kosten.

Voor meer complexe gevallen, kunnen de totale kosten hoger zijn. Echter, veel verzekeringen bieden nu dekking voor acupunctuur via de aanvullende verzekering, dus het is de moeite waard om te controleren met uw zorgverzekeraar om te zien of u in aanmerking komt voor vergoeding. Uiteindelijk zijn de kosten van acupunctuur relatief betaalbaar, vooral in vergelijking met andere vormen van behandeling. Dit artikel bevat geen medisch advies.